Pasta och laxsås med asiatisk touch.

Tog upp två laxbitar ur frysen med en oklar tanke på att göra någonting med pasta.

Medan tagliatellen kokade fixade jag laxsåsen.

1 hackad vitlöksklyfta, 1 finhackad lök, 3 cm riven ingefära, 1/4 röd chili.Dessa ingredienser stekte jag mjuka i smör, till dess att löken blev genomskinlig.

Jag smulade i ca 1/5 fiskbuljongtärning, hällde på cirka 2 dl grädde, hackade i koriander och persilja, en skvätt asiatisk fisksås och sist la jag i lätt saltad lax i kuber medan pastan kokade klart. Det blev verkligen supergott, rekommenderas!

Laxsåsen ser blek ut men den smakade vansinnigt gott!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar