Gratinerade grönsaker med halloumi och tomatsås

Du visar för närvarande Gratinerade grönsaker med halloumi och tomatsås

När jag vid något tillfälle googlade runt på nätet efter matinspiration såg jag ett recept med olika grönsaker och halloumi som toppats med tomatsås och riven ost och gratinerades i ugnen.

Eftersom det i mitt kylskåp fanns god hemmagjord tomatsås kvar fick det bli ett mumsigt inslag på tallriken en dag under helgen som gick. Förstås tar man de grönsaker som finns hemma. Med en hemgjord tomatsås blir det extra gott men färdigköpt fungerar det också.

Gratinerade grönsaker med halloumi och tomatsås

1/2 blomkålshuvud

1 squash

1 rödlök

3 salladslökar

1 bit halloumi

3-4 dl tomatsås

riven ost

Dela grönsakerna i mindre bitar och varva dem med skivad halloumi i en ugnsform. Toppa med tomatsås och riven ost och gratinera i ugnen, 175 grader, cirka 45 minuter.

Gott att äta tillsammans med en klick crème fraiche och libabröd.

Tomatsås

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 salladslökar

1/2 röd chili

400 krossade tomater

1 dl vatten

3 msk tomatpuré

1 hönsbuljongtärning

1 nypa socker

olivolja

Hacka lök, salladslök, chili och riv vitlök fint. Låt steka mjukt i olivolja. Häll sedan på tomatpuré, krossade tomater och vatten. Tillsätt buljongtärning och en nypa socker. Låt allt koka länge så att det får en god smak och tjock konsistens.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar