Ingefärslax med ljummen potatissallad

Du visar för närvarande Ingefärslax med ljummen potatissallad

I kylskåpet hade jag lite dressing kvar sedan jag gjorde halloumisalladen, den använde jag som krydda till laxen. I frysen fanns en bit lax kvar alldeles lagom till två personer. Har man en större laxbit går hela satsen dressing åt.

 

Dressing (räcker till lax för 4-6 personer)

1/2 dl kallpressad rapsolja

3 cm riven ingefära

1 vitlöksklyfta, riven även den

1 lime (saften)

flingsalt

Blanda dressingen och låt den stå och dra en stund. Gärna någon timme i kylskåp så hinner oljan ta åt sig av allt det goda. Börja med saften ur 1/2 lime och smaka av med mer om det behövs.

Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt. Pensla på dressingen och stek laxen på 175º 15-20 minuter.

Potatissallad

Koka fin färskpotatis med dillstjälkar i vattnet.

Förbered dressing under tiden av kallpressad rapsolja, balsamicocreme, pressad citron, lite salt och svartpeppar. Jag använde ca 3/4 dl olja, 1 msk balsamicocreme och en skvätt pressad citron.

Hacka ruccola, spenat, dill, persilja och timjan.

Skär rödlök i fina strimlor och rädisor i tunna skivor.

Blanda ihop allt när potatisen är färdigkokt. Låt stå en stund för att dra åt sig av smakerna och servera ljummen till laxen.

 

Laxen med den goda dressingen innan den åkte in i ugnen.
Ingredienser till potatissalladen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar