Ljummen sötpotatissallad

Du visar för närvarande Ljummen sötpotatissallad

En magiskt god ljummen sötpotatissallad med stekt halloumi är en rätt som passar lika bra till vardags som till fest. Använder man sig av mängden jag har angett här räcker det till två eller tre personer. Det beror lite på hur hungrig man är. Med stekt kyckling kan nog fyra personer äta sig mätta.

Bäst av allt är att det går snabbt. På cirka 30 minuter är man i mål och kan servera middagen, eller varför inte lunchen för den delen!

Ljummen sötpotatissallad

1 sötpotatis

20-25 brysselkålshuvuden

2 msk sesamfrön

1 näve mandlar

1 näve valnötter

rapsolja

salt

romansallad

rädisor

halloumi

1. Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar. Ansa brysselkålen.

2. Hacka mandel och valnötter.

3. Lägg sötpotatis, brysselkål, mandel, valnötter och sesamfrön i en ugnsform. Ringla rapsolja över och salta.

4. Stek i ugnen, 225°, 20-25 minuter till dess att potatisen är mjuk.

5. Skölj och dela romansallad i mindre bitar. Skiva rädisor fint.

6. Skiva halloumin, stek i smör till dess att den får fin färg på båda sidor.

7. Lägg upp på ett stort fat och servera med hummus eller vitlökssås.

Hummus: En burk kikärtor, 1 fint riven vitlöksklyfta, lite pressad citron, 1/2 – 1 dl olivolja, spiskummin, salt och nymald svartpeppar. Mixa alla ingredienser och smaka av med mer kryddor om det behövs. Ringla olivolja och strö paprikapulver över innan servering.

Vitlökssås: Lika delar crème fraiche och majonnäs. 1 riven vitlöksklyfta, lite pressad citron och flingsalt. Det är allt som behövs!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar