Mexikansk bönsallad

Du visar för närvarande Mexikansk bönsallad

Jag tycker, som jag sagt förut, om att testa nya saker. Den här salladen (som jag väljer att kalla mexikansk) blev en riktig höjdare. Egentligen vet jag inte hur mexikansk den är men jag tyckte att det var ett passande namn. Perfekt plockmat, antingen att äta själv eller för fler att äta till en fördrink eller liknande. Jag tog av det som fanns hemma och åt salladen tillsammans med nachos. Hade jag haft färsk chili hemma hade jag nog använt det men chiliflakes fungerade också bra. Styrkan i salladen bestäms av mängden chiliflakes.

Mexikansk bönsallad

2 salladslökar

1 rödlök

1 näve spenat

1 näve ruccola

1 liten burk majs

1 förpackning svarta bönor

10 cm gurka

10 små plommontomater

1/2 röd paprika

1 avokado

1 kruka koriander

1/2 lime

salt, chiliflakes

Hacka alla grönsaker fint, låt majs och bönor rinna av i en sil. Hacka färsk koriander och blanda ner. Smaka av med salt, chiliflakes och pressad lime.

Det är gott att ta crème fraiche och tomatsalsa att servera till också eller en god vitlökssås. Men det är inget måste. Salladen fungerar perfekt som den är också.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar