Gratinerade kycklingrullar

Du visar för närvarande Gratinerade kycklingrullar

Att laga till gratinerade kycklingrullar är perfekt mat när det finns kycklingrester att ta reda på. Det är en rätt som är enkel att förbereda och sedan bara gratinera i ugnen när det är dags att äta. Perfekt att ta med ut som utflyktsmat och värma i folie över en eld eller så låtsas man vara på utflykt och äter rullarna inne, hemma!

Vet man redan i förväg att rullarna ska följa med på utflykt räcker de nog till fler än fyra för då kan man lägga röran med creme fraiche och ost inuti rullarna innan de rullas ihop och åker in i foliepaket. Hemma i en ugnsforma lägger jag röra och sota ovanpå rullarna.

 

Gratinerade kycklingrullar

1 färdigstekt kycklingfilé

3-4 salladslökar

1 liten rödlök

1/3 röd paprika

1 vitlöksklyfta

5-6 champinjoner

3 msk tomatpuré och lite vatten

salt, svartpeppar. spiskummin, mald koriander, anchochili

200 g philadelphiaost

1 1/2 dl creme fraiche

riven ost

1.1. Hacka alla ingredienser och stek dem i olja eller smör till dess att löken är mjuk.

2. Tillsätt tomatpuré, vatten och alla kryddor. Smaka av allteftersom till dess att smaken blir som man vill ha den. Jag mätte inte utan strödde direkt ur burkarna.

3. Fördela kycklingröran i fyra tortillabröd.

4. Blanda creme fraiche och philadelphiaost och bred det över rullarna. Avsluta med ett rejält lager riven ost.

5. Gratinera i 225° 20 – 30 minuter.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar