En kryddstark kycklinggryta med grön curry och blandade grönsaker smakar toppen. För den som inte gillar stark mat är det bara att minska mängden grön currypasta. Vad gäller grönsaker kan man ta det som finns i kylen, det är alltså en rätt som passar utmärkt när det är dags för kylskåpsrensning.
Het kycklinggryta med grön currypasta
blandade grönsaker:
squash, purjolök, gul och röd paprika, champinjoner
2 kycklingfiléer
1 riven vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
1/2 hackad röd chili
3/4 – 2 msk green currypaste ( börja med lite för att hitta en nivå som passar de egna smaklökarna)
2 msk fisksås
1-2 tsk farinsocker
1 burk kokosmjölk
lime
färsk spenat
1. Hacka vitlöken fint, strimla kycklingfilén och dela grönsakerna i munsbitar.
2. Fräs currypaste i kokosolja ca 1 minut. Tillsätt kycklingfilén och grönsakerna, låt bryna några minuter innan vitlökshacket tillsätts och får fräsa med en liten stund.
3. Häll på kokosmjölk, fisksås och farinsocker. Låt koka till dess att kycklingen är nästan färdig.
4. Låt puttra till dess att kycklingen är klar, pressa i lime och strö över hackad spenat, koriander eller thaibasilika. Cashewnötter är också gott till.
5. Servera med ris eller nudlar.