Det blev en klassiker till lunch idag…..god kyckling med lite sting. Med vildris samt lite blandade grönsaker till. Faktiskt rester sedan gårdagens middag som min mamma bjöd på innan jag skulle måla hennes golv. Receptet finns hos mig också så det kan jag bjuda på….
Till 4 personer
1 grillad kyckling
1 stor paprika
3 dl grädde
1 vitlöksklyfta, krossad eller finhackad
1-2 tsk curry
1/2 msk sambal oelek ( för att få rätten hetare ta 1 msk)
1 dl mangochutney
1.Rensa av den grillade kycklingen och dela den i munsbitar. Lägg bitarna i en ugnsform.
2. Dela paprikan och lägg den i ugnsformen också.
3. Vispa grädden till löst skum.
4. Blanda grädde med chutney, vitlök, curry samt sambal oelek och häll det över kycklingen och paprikan.
5. Gratinera i 225º ca 20 minuter till dess att det fått fin färg.
6. Servera med ris och en god sallad. En fruktig melonsallad är perfekt!