Indonesisk kycklinggratäng

Du visar för närvarande Indonesisk kycklinggratäng
Indonesisk kycklinggratäng med vildris och sallad.

Det blev en klassiker till lunch idag…..god kyckling med lite sting. Med vildris samt lite blandade grönsaker till. Faktiskt rester sedan gårdagens middag som min mamma bjöd på innan jag skulle måla hennes golv.  Receptet finns hos mig också så det kan jag bjuda på….

Till 4 personer

1 grillad kyckling

1 stor paprika

3 dl grädde

1 vitlöksklyfta, krossad eller finhackad

1-2 tsk curry

1/2 msk sambal oelek ( för att få rätten hetare ta 1 msk)

1 dl mangochutney

1.Rensa av den grillade kycklingen och dela den i munsbitar. Lägg bitarna i en ugnsform.

2. Dela paprikan och lägg den i ugnsformen också.

3. Vispa grädden till löst skum.

4. Blanda grädde med chutney, vitlök, curry samt sambal oelek och häll det över kycklingen och paprikan.

5. Gratinera i 225º ca 20 minuter till dess att det fått fin färg.

6. Servera med ris och en god sallad. En fruktig melonsallad är perfekt!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar