Cowboygryta

Du visar för närvarande Cowboygryta

Denna första söndag i mars låg jag som så många andra i soffan och tittade på Vasaloppsåkarna. Medan jag gjorde det funderade jag på vad jag skulle laga till som fyllde på min energinivå, det var ju jobbigt i spåren. Lite skidåkarmat helt enkelt.

Jag hade några helt vanliga grillkorvar kvar sedan gårdagens lunchmat, grillkorv med bröd. Med de och bönor som bas lagade jag till en cowboygryta.

Med ägg i kan man kalla den huevos rancheros likaväl. Eller så säger man bara korv- och böngryta helt enkel. Det är bara att välja.

Här finns ett tidigare recept på Cowboygryta och här finns ett recept på Huevos Rancheros. 

Det går att ta vilka bönor man vill, idag hade jag vita bönor och cannellinibönor, annars använder jag gärna svarta bönor men några såna fanns inte hemma. Korvsorten går ju också att byta ut, chorizo är till exempel gott istället för vanlig grillkorv. Ta det som finns hemma, det är min melodi.

Cowboygryta

4 grillkorvar

1 vitlöksklyfta

1 gul lök

400 g krossade tomater

1 burk tomatsås (som följer med färdig pizzadeg)

1/2 dl vatten

2 msk tomatpuré

1 tsk srirachasås (eller sambal oelek)

2 tsk kalvfond

800 g färdigkokta valfria bönor (2 burkar)

150-200 g majskorn (1 liten burk)

2 krm anchochili

1 krm cayennepeppar

1 nypa råsocker

2 – 3 msk hackad persilja eller koriander

1. Skär grillkorven i slantar och bryn den i smör eller olja.

2. Hacka den gula löken och riv vitlöken och låt den steka med när korven börjar få färg. Häll sedan på krossade tomater, tomatsås, vatten, kalvfond, tomatpuré och srirachasås.

3. Krydda med anchochili, cayennepeppar och lite socker (kan uteslutas) och låt grytan koka ihop 10 – 15 minuter. Späd ev. med mer vatten om det behövs.

4. När tomatsåsen fått god smak tillsätter man de sköljda färdigkokta bönorna och majsen samt hackad persilja eller koriander.

5. För en matigare gryta knäcker man ner ägg i slutet av koktiden.

6. Servera med valfritt bröd, jag gillar att äta i lite mindre tortillabröd men ett mjukt bröd som kan suga upp den goda såsen är toppen det med.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Nina

    Mums!

Lämna ett svar