Till middag hade jag tänkt laga en kycklingsås att servera till tagliatelle. Men när såsen var klar och skafferiet öppnades fanns där inte den pasta jag väntat mig att finna. Lasagneplattor var det som stod där när dörren öppnades…så då blev det helt enkelt lasagne istället.
Om jag redan från början skulle ha bestämt mig för att göra lasagne skulle jag nog ha gjort bitarna mindre men det blev riktigt gott ändå. Jag hade en färdigstekt kycklingfilé kryddad med salt och svartpeppar. Har man inte det steker man kyckling i mindre bitar först innan övriga ingredienser tillagas.
Rekommenderas alltså både som lasagne och pastasås!
Kycklingsås till pasta som blev till lasagne
150-200 g broccoli
1/3 purjolök
5-6 champinjoner
8-10 körsbärstomater
1 kycklingfilé
2 msk soltorkad tomatcrème
2 msk tomatpuré
1 kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl crème fraiche
färsk timjan
1. Dela och skiva broccoli, purjolök, champinjoner och tomater i lagom stora bitar.
2. Dela den färdigstekta kycklingen i mindre bitar.
3. Stek på låg värme i olja eller smör.
4. Blanda ner soltorkad tomatcreme, tomatpuré, grädde, crème fraiche och buljongtärning i pannan med grönsaker och kyckling.
5. Låt det koka ihop och smaka av med salt och svartpeppar.
6. Toppa såsen med färsk timjan.
7. Servera med tagliatelle och en god sallad.
Väljer man att göra lasagne varvas sås och lasagneplattor. PÅ det översta lagret läggs ett täcke av 2 dl fint riven parmesan och 1 dl grädde blandat med 1 msk soltorkad tomatcreme.
Grädda lasagnen i 200 – 225° till dess att den fått fin färg.