Mixad mellandagssoppa, med soppmakaroner, smakar bra när det är ruggigt ute och det är en fördel om middagen snabbt hamnar på bordet. Jag tog av de grönsaker som fanns i kylen sedan blev soppan extra krämig av färskost utan smak. Lite grädde också så var den fulländad och vi kunde äta med god aptit! Soppan går förstås lika bra att äta när det inte är mellandagar!
Mixad mellandagssoppa
1 morot
2 potatisar
1 salladslök
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning (eller grönsaksbuljong)
1/2 röd chili
3-4 cm riven ingefära
3-4 msk färskost
1- 1 1/2 dl grädde
chiliflakes
soppmakaroner eller röda linser
1. Dela morot och potatis i mindre bitar och koka i vatten med hönsbuljongtärning i.
2. Riv ner ingefära, vitlök och blanda ner hackad chili. Koka till dess att morotsbitar och potatis är mjuka.
3. Koka under tiden soppmakaroner eller linser i en annan kastrull och skölj dem när de är klara.
4. Mixa soppan, lägg i salladslök i bitar mot slutet så att de inte blir helt finfördelade.
5. Häll tillbaka soppen i kastrullen och blanda ner färskost och grädde. Det går också att späda soppan med mer hönsbuljong istället för grädden om man hellre vill ha en lättare soppa.
6. Blanda ner soppmakaronerna och smaka av med chiliflakes. Servera med en god macka!