En god och annorlunda röra med kräftstjärtar som funkar lika bra på kvällsmackan som till förrätt. Röran räcker till 4-6 personer beroende på hur man väljer att servera den.
Kräftstjärtar med tomat- och dilldressing
200 g kräftstjärtar
1 avocado
1 hårdkokt ägg
dressing
4-5 msk dill
1 tomat
1 liten vitlöksklyfta
1/2 – 1 tsk äppelcidervinäger
1-2 msk rapsolja
salt
1. Låt kräftstjärtarna rinna av i ett durkslag, koka ägget och låt det svalna.
2. Mixa tomaten (utan kärnor), dill och vitlöksklyftan med vinäger och rapsolja. smaka av med salt. Ta inte för mycket, tänk på att kräftstjärtarna har viss sälta.
3. Hacka ägget i mindre bitar. Dela avokadon, ena halvan hackas fint och den andra skivas.
4. Hacka kräftstjärtarna i mindre bitar och blanda med ägg, avokado och tomat- och dilldressingen.
5. Rosta bröd och lägg upp röra och avocado, eller servera i glas med mindre bitar av rostat bröd.