Färs- och ostpiroger

Du visar för närvarande Färs- och ostpiroger

Jag gjorde goda piroger för några dagar sen med köttfärs, champinjoner och ost.

Jag stekte ca 400 g färs i kokosolja, rev över en vitlöksklyfta och kryddade med salt, svartpeppar, paprikapulver och chilipulver. Sedan tillsatte jag 2-3 msk tomatpuré, en dutt srirachasås, någon deciliter vatten och lite kalvfond. Jag delade 6 champinjoner i mindre bitar och la i även dem. Sen lät jag allt koka ihop till dess att det mesta av vätskan var borta.

Jag hade en färdig smördeg i kylen som jag delade i fem delar. På de bitarna fördelade jag köttfärs och riven mozarella. Sedan vek jag ihop dem till små paket, penslade med uppvispat ägg och strödde över flingsalt, oregano och chiliflakes. In i ugnen cirka 20 min, 225°.

Jag använde inte all färs till pirogerna så jag har lite kvar som jag kan använda till något annat under veckan sen. Kanske gör jag rullar med den färska pastan som ligger i kylen….

 

Ett av mina pirogknyten på väg in i ugnen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar