Risonisallad

Du visar för närvarande Risonisallad
Risonisallad

Idag ska jag ha hjälp ute i trädgården då bjuder jag på middag innan arbetet tar vid.  Sonen önskade kalla köttbullar och risonisallad.

Det räcker till 3-4 personer, beroende på hur matfriska matgästerna är..

Risonisallad med basilikadressing:

Koka 2 1/2 dl risoni enligt anvisningar på förpackningen

Basilikadressing:

1 kruka basilika

1 vitlöksklyfta

1/2 dl rapsolja

saften från 1/2 pressad citron

salt, peppar

Mixa allt slätt och häll över den varma risonin

Blanda i 150 gram fetaost ( i kuber eller smulad)

1/2 förpackning sockerärtor i bitar

1 rödlök i klyftor

1 tomat i bitar ( hade inga körsbärstomater hemma)

Salladen passar lika bra att äta ljummen som kall.  God till köttbullar eller lax eller kyckling eller…..något annat gott!

Idag blev det som sagt kalla köttbullar.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar