Jag bestämde mig för att göra något jag inte har gjort förut, nämligen veckosallad. Med tanke på att det är socker i lagen som hälls över har jag varit tveksam men efter att ha ätit denna sallad hos andra bestämde jag mig för att prova. Jag utgick från ett recept jag hittade på ica.se .
Den blev jättegod, sockermängden kan man förstås anpassa men jag tycker att balansen blev bra. Fast ska man undvika socker är nog någon annan sallad att föredra eller så får man minska sockermängden betydligt. Kanske fungerar det med honung också?
Grönsakerna man stoppar i kan man förstås variera, förutom vitkålen som är basen. Jag gillade den blandning jag fick till!
Veckosallad
1 litet vitkålshuvud
2 morötter
1 salladslök
1 rödlök
1 röd paprika
svartpeppar
Lag
1 dl rapsolja
4/5 dl äppelcidervinäger
1/2 dl strösocker
1. Blanda ingredienserna till lagen och värm till dess att sockret löst upp sig. Låt svalna.
2. Strimla vitkål, paprika och riv morötterna grovt. Skär rödlök och salladslök fint och krydda med nymald svartpeppar. Blanda.
3. Häll över den avsvalnade lagen och ställ in i kylskåpet i en tättslutande ask. Njut av salladen under en vecka, om den räcker så länge….