En god helgmiddag som inte var alltför ansträngande att laga till. Vi hade fina utskurna älgbiffar i frysen som plockades upp och fick tina. Till det goda köttet gjorde jag ett kryddsmör och ugnsrostade småpotatisar med timjan.
Ugnsrostade småpotatisar
Jag kokade oskalade små potatisar mjuka i saltat vatten. Sedan lade jag dem i en ugnsform med massor av nyklippt timjan och vitlök (5 klyftor i bitar). Jag ringlade över olivolja och satte in dem i ugnen 225° till dess att de fått fin färg.
Kryddsmör
Cirka 75 g mjukt smör blandades med 1 fint riven vitlöksklyfta, 2-3 msk hackad timjan och lite flingsalt.
Tomatsallad
Jag hade många småtomater i olika färg och form. De delade jag i mindre bitar och blandade med 1 hackad salladslök och basilika. Ringlad balsamicocreme över och så var salladen klar.
Älgbiff
Köttet kryddade jag med salt och svartpeppar och stekte några minuter på varje sida i en het panna i smör och rapsolja.