Älgbiff med ugnsrostade småpotatisar

Du visar för närvarande Älgbiff med ugnsrostade småpotatisar

En god helgmiddag som inte var alltför ansträngande att laga till. Vi hade fina utskurna älgbiffar i frysen som plockades upp och fick tina. Till det goda köttet gjorde jag ett kryddsmör och ugnsrostade småpotatisar med timjan.

 

Ugnsrostade småpotatisar

Jag kokade oskalade små potatisar mjuka i saltat vatten. Sedan lade jag dem i en ugnsform med massor av nyklippt timjan och vitlök (5 klyftor i bitar). Jag ringlade över olivolja och satte in dem i ugnen 225° till dess att de fått fin färg.

Kryddsmör

Cirka 75 g mjukt smör blandades med 1 fint riven vitlöksklyfta, 2-3 msk hackad timjan och lite flingsalt.

Tomatsallad

Jag hade många småtomater i olika färg och form. De delade jag i mindre bitar och blandade med 1 hackad salladslök och basilika. Ringlad balsamicocreme över och så var salladen klar.

Älgbiff

Köttet kryddade jag med salt och svartpeppar och stekte några minuter på varje sida i en het panna i smör och rapsolja.

 

image
Salladen klar att serveras. Färgglad, enkel och god.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar