En lite annorlunda korvgryta med sambal oelek

I kylskåpet hade jag en bit falukorv som det var dags att göra någonting av. Själv var jag sugen på korv stroganoff men eftersom det inte är sonens favorit (även om han äter utan att klaga) gjorde jag en egen variant. Förutom att vi båda åt oss mätta till middagen så blev det lite rester kvar. Passar till en lunchlåda.

image
Kryddig korvgryta.

Stroganoff med sambal oelek 

ca 300-350 g falukorv

1 liten gul lök

1 salladslök

2 små vitlöksklyftor

2 dl grädde

2-3 msk ketchup

3 msk pizzasås

1 msk tomatpuré

1 1/2 tsk sambal oelek

2-3 tsk balsamicocreme

10-15 broccolibuketter i mindre bitar

2-3 msk majskorn

2-3 msk hackad persilja

 

1. Hacka lök och salladslök fint. Riv vitlöken.

2. Stek mjukt på låg värme i raspolja.

3. Skiva falukorven riktigt, riktigt tunt.

4. Höj värmen på plattan och låt korven få lite färg.

5. Blanda ner broccolibuketter och majs och låt det steka med en stund.

6. Rör ihop grädde, ketchup, tomatpuré, sambal oelek och balsamicocreme och rör ner i stekpannan. Låt allt koka ihop. Smaka ev. av med lite salt om det behövs.

7. Sist av allt blandar man i den hackade persiljan.

 

Servera med ris och en enkel grönsallad. Till salladen gjorde jag en dressing med lite rapsolja, pressad citron, salt, chiliflakes och några matskedar persilja.

 

image
I pannan innan gräddblandningen hälls på.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar