Sonens nudelsoppa

  • Inläggskategori:Soppa
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Sonens nudelsoppa

För ett tag sedan ville sonen laga nudelsoppa med kyckling. Han hade sett nåt recept på en amerikansk sida som han skulle testa. Det recept han hittat utgick han ifrån men sedan valde han att byta ut selleri mot salladslök. Soppan blev mycket god så han fick berätta hur han hade gjort så att jag kunde skriva ner receptet.

 

Nudelsoppa med kyckling

2 kycklingfiléer

äggnudlar

1 morot

3 schalottenlökar

2 salladslökar

7 1/2 dl hönsbuljong

persilja

timjan

salt, kycklingkrydda

 

1. Hacka schalottenlök och salladslök fint. Riv moroten fint. Stek mjukt i smör i en kastrull.

2. Dela kycklingen i munsbitar och bryn den i rapsolja. Krydda med salt och kycklingkrydda. Häll sedan över kycklingen i kastrullen med löken och moroten.

3. Tillsätt buljong och låt soppan koka en stund till dess att moroten har lagom mycket tuggmotstånd och kycklingen är klar.

4. Koka under tiden äggnudlar i en egen kastrull och tillsätt dem i soppan tillsammans med hackad persilja (från frysen) och timjan (från en kruka i köksfönstret.

5. Smaka ev. av med mer kycklingkrydda innan serveringen.

 

Smaklig spis!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar