Fredagskväll och den nya Avengersfilmen som kommit i postlådan häromdagen väntade på teven. Därför gällde det att laga till något som gick att äta nere i soffan. En smördeg med lite smått och gott på, till det prosiutto och tomatsallad.
Smördeg med potatisrester
smördeg
rester av den råstekta potatisen
pesto
pinjenötter
prästost
ruccola
1. Bred ut pesto på den kylda smördegen.
2. Fördela potatisresterna över smördegsplattan och strö riven prästost över.
3. Fördela ruccola och pinjenötter över och stoppa in i ugnen på 225°, varmluft. Cirka 15 minuter.
Servera med en god skinka, jag använde prosciutto. Till detta åt vi också en enkel tomatsallad gjord på de sista växthustomaterna.
Tomatsallad
Skiva 5-6 tomater (små) och 1/2 rödlök fint. Ringla över olivolja, balsamicocreme och krydda med salt och svartpeppar. Låt den stå en stund innan servering för att dra åt sig smakerna.