Fina fiskarna i paket på grillen

Du visar för närvarande Fina fiskarna i paket på grillen

Ett par fina rödingar och en öring låg på diskbänken och väntade på att bli middag. Eftersom vädret var sommarfint, precis som det ska vara, passade det bra att starta grillen.

Röding och öring i foliepaket

Fiskarna lade jag på varsin foliebit. Jag kryddade med salt och nymald svartpeppar in- och utvändigt. Jag stoppade in rejält med dill och tryckte in citronskivor i halvor och några smörklickar innan jag gjorde paket av det hela.

Smält kryddsmör

Jag tog ca 75 g smör och smälte i en kastrull. Blandade i  3 – 4 msk hackad dill och färsk citrontimjan, ca 2 msk samt lite pressad citron. Kryddade med en aning flingsalt. Smöret använde jag både till potatisen men även till att hälla över den färdiggrillade fisken när den serverades på tallriken.

Tilltryckta potatisar på grillen

Eftersom varken jag eller sonen gillar vanlig kokt potatis så värst mycket gjorde jag återigen tilltryckta potatisar på grillen.

Jag lade ett gäng färskpotatisar på en bit folie och tryckte till dem. Sedan hällde jag över en del av kryddsmöret och rev parmesan och goudaost över. Kryddade med lite flingsalt och sedan var även potatisarna klara för grillen.

Fisk, smält kryddsmör, tilltryckta potatisar och sallad. Gott en tisdagskväll.

 

image
Här ligger fiskarna på rad och väntar på att bli paket.
image
I väntan på grillen, de tilltryckta potatisarna och fiskpaketen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar