Ett par fina rödingar och en öring låg på diskbänken och väntade på att bli middag. Eftersom vädret var sommarfint, precis som det ska vara, passade det bra att starta grillen.
Röding och öring i foliepaket
Fiskarna lade jag på varsin foliebit. Jag kryddade med salt och nymald svartpeppar in- och utvändigt. Jag stoppade in rejält med dill och tryckte in citronskivor i halvor och några smörklickar innan jag gjorde paket av det hela.
Smält kryddsmör
Jag tog ca 75 g smör och smälte i en kastrull. Blandade i 3 – 4 msk hackad dill och färsk citrontimjan, ca 2 msk samt lite pressad citron. Kryddade med en aning flingsalt. Smöret använde jag både till potatisen men även till att hälla över den färdiggrillade fisken när den serverades på tallriken.
Tilltryckta potatisar på grillen
Eftersom varken jag eller sonen gillar vanlig kokt potatis så värst mycket gjorde jag återigen tilltryckta potatisar på grillen.
Jag lade ett gäng färskpotatisar på en bit folie och tryckte till dem. Sedan hällde jag över en del av kryddsmöret och rev parmesan och goudaost över. Kryddade med lite flingsalt och sedan var även potatisarna klara för grillen.
Fisk, smält kryddsmör, tilltryckta potatisar och sallad. Gott en tisdagskväll.