Kladdkaka med citron och vit choklad

Du visar för närvarande Kladdkaka med citron och vit choklad

När jag surfade runt på internet upptäckte jag att en lång rad av mina vänner höll på att baka eller hade bakat kladdkaka med jordgubbar. Det såg otroligt smarrigt ut men i vårt hus fanns ungefär fem jordgubbar kvar så jag fick lov att hitta på något annat.

Istället blev det en kaka med vit choklad och citron. Mycket god men kanske aningen svag citronsmak. Jag tror att jag ska ta lite mer nästa gång. Ändå ökade jag på den mängd som stod i ursprungsreceptet. Jag gjorde några andra ändringar också, resultatet blev i alla mycket gott.

Den vita choklad jag använde var med crisp, hittills har jag nämligen inte hittat någon laktosfri utan. Här kommer i alla fall mitt recept!

 

Kladdkaka med citron och vit choklad

100 g smör

2 dl strösocker

2 ägg

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 citron, rivet skal samt 2 msk juice

100 g vit choklad ( med crisp, laktosfri)

smör och kokos till formen

 

1. Sätt ugnen på 200° och smörj en form med löstagbar kant med smör. Strö kokos inuti.

2. Smält smöret, 100 g,  och ta det från plattan. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.

3. Riv skalet fint av en tvättad citron, ta inte med det vita. Pressa juice motsvarande 2 msk.

4. Vispa ägg och socker pösigt.

5. Rör ner smöret och chokladen och citronskal och saft i äggblandningen.

6. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.

7. Rör försiktigt ner mjölblandningen.

8. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Min fick grädda prick 15 minuter, då upplevdes den rätt lös när jag tog ut den. När den sen svalnat var den alldeles lagom kladdig.

 

Pudra florsocker över innan servering. Smakar smakens som den är eller ännu godare tillsammans med jordgubbar och en klick grädde.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar