Bakad sötpotatis med fetaoströra, en favorit.

Du visar för närvarande Bakad sötpotatis med fetaoströra, en favorit.

Ugnsbakad sötpotatis är en enkel lättlagad rätt som verkligen får det att vattnas i munnen på mig. Sötpotatisen sticker jag hål i och slår in i folie. Sen lägger jag potatisen i en form och stoppar in i ugnen på 250°. Det tar längre tid än man tror att baka dem, de ska vara helt mjuka när de är färdiga. De potatisar jag bakade idag var jättestora så det tog någonstans mellan 2 och 2 1/2 timme för dem i ugnen.

Till potatisarna gör jag en enkel röra med crème fraiche, fetaost och svartpeppar. 2 dl crème fraiche, 200 g fetaost och nymald svartpeppar. Mums! Lite sallad till är allt som behövs!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar