Sonen skulle åka iväg och campa några dagar. Ordern var att alla skulle ha ätit middag innan de åkte med färjan över till Ulvön. Så för mig var det bara att se till att fixa middag medan han packade. Kyckling med ris blev kvällens val.
Till oss två gjorde jag så här:
Ugnskyckling med god sås
2 kycklingfiléer delades på längden. Salta lätt på kycklingen och rulla serranoskinka runt varje filé.
Blanda 1 dl crème fraiche, 2 dl grädde, 1/2 hönsbuljongtärning och 3-4 msk av kryddsmöret med soltorkade tomater (Det gjorde jag till grillat för ett tag sen) Värm såsen i en kastrull till dess att smöret smält och häll det sen över kycklingen i en ugnsform.
In i ugnen 225°, ca 30-40 minuter.
Servera med ris och sallad.
Hos oss blev det lite rester kvar så jag kommer att kunna äta lunch medan sonen äter av den medhavda maten i kylbagen.
Grillsmör med soltorkad tomat
75 g mjukt smör
soltorkade tomater i olja, 2 halvor
1 msk färsk timjan
1-2 vitlöksklyftor
salt
Hacka tomaterna och timjan, riv vitlöken fint. Blanda med smöret och flingsalt. Smakar mums till grillat (och i den här kycklinglådan).