Ugnskyckling med serranoskinka

Du visar för närvarande Ugnskyckling med serranoskinka

Sonen skulle åka iväg och campa några dagar. Ordern var att alla skulle ha ätit middag innan de åkte med färjan över till Ulvön. Så för mig var det bara att se till att fixa middag medan han packade. Kyckling med ris blev kvällens val.

 

Till oss två gjorde jag så här:

Ugnskyckling med god sås

2 kycklingfiléer delades på längden. Salta lätt på kycklingen och rulla serranoskinka runt varje filé.

Blanda 1 dl crème fraiche, 2 dl grädde, 1/2 hönsbuljongtärning och 3-4 msk av kryddsmöret med soltorkade tomater (Det gjorde jag till grillat för ett tag sen) Värm såsen i en kastrull till dess att smöret smält och häll det sen över kycklingen i en ugnsform.

In i ugnen 225°, ca 30-40 minuter.

Servera med ris och sallad.

Hos oss blev det lite rester kvar så jag kommer att kunna äta lunch medan sonen äter av den medhavda maten i kylbagen.

 

Grillsmör med soltorkad tomat

75 g mjukt smör

soltorkade tomater i olja, 2 halvor

1 msk färsk timjan

1-2 vitlöksklyftor

salt

Hacka tomaterna och timjan, riv vitlöken fint. Blanda med smöret och flingsalt. Smakar mums till grillat (och i den här kycklinglådan).

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar