Smördegspiroger med smått och gott

Du visar för närvarande Smördegspiroger med smått och gott

I kylen fanns lite fetaost, en bit mozarella, några halvor soltorkad tomat och en rulle smördeg. Perfekta ingredienser för att göra små piroger att mumsa på tillsammans med lite ölkorv och serranoskinka.

Jag har inga exakta mått men jag tog kanske 1 dl mosad fetaost, 1/2 tärnad mozarella, 2 hackade halvor soltorkad tomat, en näve spenat, ruccola och basilika grovt hackad.

Smördegen delade jag i sex bitar, sedan fördelade jag fyllningen på delarna. Kanterna på degen penslade jag med uppvispat ägg sedan vek jag ihop dem till trianglar och tryckte ihop de penslade kanterna.

Jag penslade även ovansidan av pirogerna med ägg och strödde över sesamfrön, flingsalt och chiliflakes.

Grädda i ugnen 225°, cirka 15 minuter. Goda som de är varma, kalla, ensamma eller tillsammans med god skinka, korv eller något annat gott!

image

image

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar