Ostpaj med rött och grönt

Du visar för närvarande Ostpaj med rött och grönt

När man på kvällen inser att det inte finns något att stoppa i morgondagens lunchlåda och lusten att ställa sig och laga till något är minimal, då har man tur om man hittar en färdigkavlad pajdeg i kylen. Det var precis vad som hände mig tidigare under veckan. Tack vara pajdegen, lite ost och grönsaker gjorde jag en paj och slapp gå hungrig dagen efter.

Ostpaj med rött och grönt

3 dl grovt riven herrgårdsost

1 1/2 dl fint riven parmesan

1/2 röd chili, finhackad

2 salladslökar, hackade

2 nävar hackad ruccola

5 körsbärstomater

3 ägg

2 dl grädde

ca 1/3 tsk salt, svartpeppar och paprikapulver

 

1. Lägg pajdegen i en form och bred ut den rivna osten i botten.

2. Hacka chili, ruccola, salladslök och dela tomaterna i halvor och lägg på osten.

3. Gör en äggstanning med ägg och grädde. Krydda den med salt, svartpeppar och paprikapulver.

4. Häll i äggstanningen och stoppa in pajen i ugnen. Grädda 200 ° cirka 35-40 minuter.

Servera pajen med sallad och gärna med en god lufttorkad skinka till.

image
Snart åker äggstanningen på.

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar