När man på kvällen inser att det inte finns något att stoppa i morgondagens lunchlåda och lusten att ställa sig och laga till något är minimal, då har man tur om man hittar en färdigkavlad pajdeg i kylen. Det var precis vad som hände mig tidigare under veckan. Tack vara pajdegen, lite ost och grönsaker gjorde jag en paj och slapp gå hungrig dagen efter.
Ostpaj med rött och grönt
3 dl grovt riven herrgårdsost
1 1/2 dl fint riven parmesan
1/2 röd chili, finhackad
2 salladslökar, hackade
2 nävar hackad ruccola
5 körsbärstomater
3 ägg
2 dl grädde
ca 1/3 tsk salt, svartpeppar och paprikapulver
1. Lägg pajdegen i en form och bred ut den rivna osten i botten.
2. Hacka chili, ruccola, salladslök och dela tomaterna i halvor och lägg på osten.
3. Gör en äggstanning med ägg och grädde. Krydda den med salt, svartpeppar och paprikapulver.
4. Häll i äggstanningen och stoppa in pajen i ugnen. Grädda 200 ° cirka 35-40 minuter.
Servera pajen med sallad och gärna med en god lufttorkad skinka till.