Taco med indisk touch

Du visar för närvarande Taco med indisk touch

Jag tänkte göra kycklingtaco till middag men kände inte för den vanliga mexikanska kryddningen. Istället fick det bli en indisk touch på det hela. Kombinationen blev toppen!

image
Nystekt kyckling.

Middagen skulle räcka till två personer, så jag tog upp 2 kycklingfiléer och delade i små munsbitar. Sedan hackade jag 1 liten röd lök och 1 vitlöksklyfta fint. Löken stekte jag mjuk i rapsolja innan jag lade i kycklingen och lät den få fin färg. Jag kryddade med 2-3 tsk garam masala, 1-2 krm anchochili och salt. Därefter hällde jag på lite vatten och lät allt koka ihop.

image
Lite smått och gott att fylla bröden med.

Till detta hade vi blandade grönsaker. Sallad, tomat, paprika, gurka, majs och lite jordnötter.

Istället för den traditionella tacosåsen och crème fraiche blandade jag mangochutney i cirka 1 dl crème fraiche. Ungefär 1 msk chutney. (För att få mer sting på såsen kan man tillsätta chiliflakes och lite pressad limejuice).

Sedan var det bara att fylla de mjuka tortillabröden och ”tacotubsen”.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar