Fredagsmat fast det var onsdag.

  • Inläggskategori:Plockmat
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Jag kom hem efter jobbet och möttes av en vrålhungrig son som undrade vad jag hade planerat till middag. Planerat till middag?? Att vi skulle äta middag hade jag inte ens hunnit tänka på.

Jag föreslog att han skulle ta en macka medan jag botaniserade i kylskåpet för att se vad vi eventuellt skulle kunna få som var snabblagat. Det fanns smördeg, pesto och lite annat smått och gott. Alltså blev det den typen av mat vi brukar få på fredagar…fast det var onsdag.

På en färdig smördeg bredde jag ett lager pesto. Skivade mozarella som jag lade på. Ruccola, basilika, tomater och rostade pinjenötter åkte på och sedan, skjuts in i ugnen. 225º cirka 15-20 minuter. Gott med breasola och serrano till.

image

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar