Två goda röror som passar till förrätt eller som vickning vilken årstid som helst. Vi hade dem på påskaftonsbuffén. Kall öl passar till.
Sardellröra
3 hårdkokta ägg
1 ask sardeller (ca 8-10 filéer)
3-4 msk purjolök (eller salladslök)
3-4 msk nyriven parmesan av god kvalité
3 tsk kapris
1 tsk senap
1. Hacka ägg, sardeller och kapris fint.
2. Strimla och finhacka purjolöken.
3. Blanda alla ingredienser i en skål och låt den stå några timmar i kylskåpet och gotta till sig.
4. Servera den med knäckebröd.
Kryddig röra med kräftstjärtar
1 burk kräftstjärtar (à 170 g, avrunnen vikt)
1- 2 dl kryddost (hårdost)
1 1/2 msk senap (jag hade sötstark)
3 msk crème fraiche
3 msk majonnäs
svartpeppar
3/4 dl finhackad dill
pressad citron
1. Hacka kräftstjärtarna och riv kryddosten mellanfint.
2. Blanda kräftor, ost (börja med den mindre mängden och smaka av så att inte kryddosten tar över), senap, crème fraiche, majonnäs, citronsaft och dill. Krydda med svartpeppar och ev. lite salt.
3. Servera röran med bitar av knäckebröd.