Två goda röror, till förrätt eller vickning

Två goda röror som passar till förrätt eller som vickning vilken årstid som helst. Vi hade dem på påskaftonsbuffén. Kall öl passar till.

image
Goda röror!

Sardellröra

3 hårdkokta ägg

1 ask sardeller (ca 8-10 filéer)

3-4 msk purjolök (eller salladslök)

3-4 msk nyriven parmesan av god kvalité

3 tsk kapris

1 tsk senap

 

1. Hacka ägg, sardeller och kapris fint.

2. Strimla och finhacka purjolöken.

3. Blanda alla ingredienser i en skål och låt den stå några timmar i kylskåpet och gotta till sig.

4. Servera den med knäckebröd.

 

Kryddig röra med kräftstjärtar

1 burk kräftstjärtar (à 170 g, avrunnen vikt)

1- 2 dl kryddost (hårdost)

1 1/2 msk senap (jag hade sötstark)

3 msk crème fraiche

3 msk majonnäs

svartpeppar

3/4 dl finhackad dill

pressad citron

 

1. Hacka kräftstjärtarna och riv kryddosten mellanfint.

2. Blanda kräftor, ost (börja med den mindre mängden och smaka av så att inte kryddosten tar över), senap, crème fraiche, majonnäs, citronsaft och dill. Krydda med svartpeppar och ev. lite salt.

3. Servera röran med bitar av knäckebröd.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar