På påskbuffén passade dessa ägghalvor bra. Men varför inte servera dem på midsommar eller någon annan gång. Lätta att laga och mycket goda. Röran går naturligtvis att äta på knäckebröd som de är, utan att spritsa i ägghalvorna.
Räkfyllda ägghalvor
2 msk hackad salladslök
3 kokta ägg
2 msk dill
4-6 msk majonäs
ca 3/4 dl hackade räkor
salt, chiliflakes
pressad citron
1. Dela de kokta äggen och gröp ur äggulorna.
2. Hacka salladslöken fint och blanda med äggulorna.
3. Hacka ner dill och hackade räkor, pressa över lite citronsaft och blanda med majonnäs till önskad konsistens, den ska vara lagom krämig.
4. Smaka av med salt och chiliflakes och fyll ägghalvorna igen. Finast blir det om man spritsar ner röran men det går bra att skeda i den också.
5. Servera med knäckebrödsbitar till.