Ägghalvor med räkfyllning

På påskbuffén passade dessa ägghalvor bra. Men varför inte servera dem på midsommar eller någon annan gång. Lätta att laga och mycket goda. Röran går naturligtvis att äta på knäckebröd som de är, utan att spritsa i ägghalvorna.

 

image

Räkfyllda ägghalvor

2 msk hackad salladslök

3 kokta ägg

2 msk dill

4-6 msk majonäs

ca 3/4 dl hackade räkor

salt, chiliflakes

pressad citron

 

1. Dela de kokta äggen och gröp ur äggulorna.

2. Hacka salladslöken fint och blanda med äggulorna.

3. Hacka ner dill och hackade räkor, pressa över lite citronsaft och blanda med majonnäs till önskad konsistens, den ska vara lagom krämig.

4. Smaka av med salt och chiliflakes och fyll ägghalvorna igen. Finast blir det om man spritsar ner röran men det går bra att skeda i den också.

5. Servera med knäckebrödsbitar till.

image

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar