Smaskig tårta…trots avsaknad av choklad

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Det var dags att göra tårtan till sonens sextonårsfirande. Med den egna tårtbotten jag bakade igår som bas fyllde jag botten och lade ett marsipanlock på. Ingen choklad i tårtan denna gång med den blev fantastiskt god ändå.

image
Ser ut som en prinsesstårta men den luras….det är Suddens tårta.

Jag delade botten i tre delar. Sedan fyllde jag tårtan.

Första lagret: 

ca 1/2 burk karamelliserad mjölk (kondenserad som redan är kokt )

ett tunt lager vispad grädde

Andra lagret:

200-300 g hallon (den vätska som bildades när de tinat hällde jag över botten för att göra den saftigare)

1 skivad banan

ett tunt lager vispad grädde

Sedan lade jag på den sista delen av tårtbotten och gjorde en rejäl kupol av vispad grädde innan jag lade på ett grönt marsipanlock och ringlade lite choklad över (där kom ju chokladen) satte dit en marsipanros och pudrade florsocker på hela härligheten.

Ser ut som en prinsesstårta men smakar så mycket mer.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar