Övningsmiddag

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Ikväll blev det en övningsmiddag här hemma….fast inte den där typen man har vid amerikanska bröllop utan det var sonen som lagade det han ska laga på hemkunskapen framöver. Han ville testlaga sitt recept här hemma.

 

Det blev klyftpotatis med snabba nuggets med panko och anchochili. Det smakade verkligen supergott. Han får gärna öva fler gånger när det blir så smakfullt. Han utgick från mammans recept på snabblagade nuggets.

image
Sonens supersmarriga övningsmiddag.

 

Snabblagade kycklingnuggets med panko

3 kycklingfiléer

3 dl panko

salt, svartpeppar

1 tsk anchochili

rapsolja till stekning

 

1. Dela kycklingen i mindre bitar. Krydda den med salt och svartpeppar.

2. Lägg pankon och anchochilin i en plaståse och lägg i kycklingbitarna. Skaka runt till dess att bitarna är täckta av panko.

3. Stek i en het panna med rapsolja till dess att kycklingen är klar. Man får ta ganska mycket rapsolja för att få en friterad känsla, eftersom pankon suger upp oljan.

4. När kycklingen är klar får man smaka om de fått tillräckligt med salt och peppar. Om inte krydda över lite precis innan serveringen.

5. Servera kycklingen med creme fraiche och sweet chilisås. Jag pressade även lite lime över min kyckling.

 

Klyftpotatis Klyftpotatisen kryddades med timjan, rosmarin, anchochili och salt. De stektes i ugnen med skalet på i olivolja cirka 35-40 minuter i 225º.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar