Kycklingschnitzlar med panko och anchochili

Plötsligt fick jag tid över en helt vanlig vardagskväll så istället för att steka kycklingfiléerna rakt upp och ner panerade jag dem först. Fast det tog inte så mycket längre tid, faktum är att maten ändå blev klar på mindre än 40 minuter.

 

2 kycklingfiléer

1 1 /2 dl panko

2-3 tsk anchochili

salt

6-8 potatisar, salt chiliflakes

 

1. Tvätta potatisen och dela dem i klyftor

2. Lägg i en ugnsform, krydda med salt och chiliflakes och ringlar över olivolja.

3. Stoppa in  varmluftsugn på 200º .

 

4. Dela kycklingfiléerna så att det blir fyra schnitzlar. Salta dem lätt runt om.

5. Vänd dem i en blandning av panko och anchochili.

6. Stek i smör och rapsolja till dess att de är färdiga.

 

Servera med klyftpotatis och sallad. Det är gott att pressa lite lime över kycklingen precis vid servering.

Jag gjorde också en kall sås med creme fraiche, mangochutney, limesaft, chiliflakes och anchochili. Den smakade mycket gott till.

 

image
Åh så gott det var!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar