Kyckling- och räksås

I kylskåpet fanns det en del rester som behövde tas om hand. Lite grillad kyckling och fina räkor skulle ätas upp. Jag gjorde en smarrig sås att servera till tagliatelle. Den blev mycket god och het och gav mersmak. Det var definitivt inte sista gången jag gjorde den.

Kyckling- och räksås med chili och curry:

Jag använde (på ett ungefär):

100-150 g skalade räkor

1/3 grillad kyckling i bitar

1/2 röd paprika, hackad

1/2 röd finhackad chili ( ta bort kärnor och hinnor för att minska hettan)

1 finhackad schalottenlök

1 finhackad vitlöksklyfta

1 hackad salladslök

ca 1 tsk curry

2-3 msk persilja

smör

1 dl grädde

1 dl vatten

1/3 hönsbuljongtärning

image
Grönsakerna får fräsa i smör med curryn.

1. Börja med att koka upp vatten till pastan och lägg i pastan när vattnet kokat upp.

2.Hacka alla grönsaker och fräs dem tillsammans med curryn i smör. Lägg sedan i kycklingen och låt den fräsa med en stund.

3. Häll på grädde, vatten, buljong och låt det koka ihop.

4. Medan pastan rinner av lägger man i räkorna tillsammans med persiljan i såsen.

5. Servera genast för att undvika att räkorna blir sega.

image
God, het pastasås med kyckling och räkor.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 23-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Hans Gustavsson

    Låter fantastiskt gott! Måste prova till helgen! Tack för inspirationen!

    1. Katarinas spis

      Tack, jag är glad att kunna inspirera. Lycka till med tillagningen och trevlig helg.

Lämna ett svar