Kycklingschnitzel med panko

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Vi ville att middagen skulle bli klar ganska snabbt men för en gångs skulle hade vi inte panikbråttom så en knapp timme fanns till förfogande. Som tur var hade jag fyra schnitzlar av kyckling som tinat i kylskåpet.

Jag började med att klyfta potatis och en sötpotatis och kryddade med salt och rosmarin. Ringlade olivolja över och stoppade in i ugnen, varmluft 200º.

Sedan kryddade jag filéerna med salt och chiliflakes, stoppade ner dem i en plastpåse med ca 1- 1 1/2 dl panko och skakade runt till dess att kycklingen var täckt. Sedan stekte jag dem i rapsolja i stekpannan så att de blev krispiga.

Efter ungefär fyrtiofem minuter var det klart för servering tillsammans med sallad och lite sweet chilisås.

 

image
Pressa lite lime över kycklingen precis innan servering, det blir pricken över i.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar