Maränger, maränger, maränger.

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

När jag gjorde chokladmousse förra helgen fick jag äggvitor över, då passade jag på att göra några marängbottnar och småmaränger att stoppa in i skafferiet för att plocka fram vid behov. Med tanke på att sonen är laktosintolerant fungerar det ju inte att köpa maränger på affären…de är ju gjorda på mjölkpulver och inte på ägg….

5 äggvitor och en aning pressad citron vispades till ett hårt skum. När det nästan var klart tillsatte jag 3 1/2 dl strösocker och vispade till dess att skålen gick att vända upp och ner. Sedan fyllde jag en spritspåse och formade både marängbottnar i olika storlekar och en plåt fylld av småmaränger. In i ugnen på 125º, cirka 1 timme. Slå sedan av värmen och låt dem vara kvar till dess att ugnen svalnat. Då är marängerna färdiga.

image
Marängbottnar.
image
Småmaränger.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar