Socker och saffran, skorpor och smågrisar.

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Strösocker och saffran, det var två av ingredienserna igår när jag bakade både lussebullar och sockerskorpor. I vårt hem där almanackan ofta är fullbokad gäller det att ta tag i baklusten när den kommer.

 

Lussebullarna fick jag baka ut själv i år, normalt är det sonen som gör det och hans bullar brukar bli mycket finare än mina…så bullarna liknade mer små knubbiga grisar men de smakade lika gott som vanligt.

image
Färdigjäst deg.
image
Utbakade bullar som när de jäst färdigt liknade smågrisar.
image
Nygräddat!
image
Sockerskorpor på väg in i ugnen första gången.

 

Sockerskorporna efter mormors recept är lättbakade, så det gick snabbt. Torkningen i ugnen är det som tar tid där.

image
Snart färdigtorkade.
image
Mm, nu gäller det att inte äta upp alla innan jul.

 

Nu har vi i alla fall både lussebullar och sockerskorpor att plocka fram nästa söndag när det är adventsfika.

Recepten finns under de rödfärgade länkarna i texten.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 23-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar