Godaste chokladtårtan med mintsmak!!

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:1 kommentar

På jobbet i torsdags blev jag och många med mig bjudna på en mycket god chokladtårta med mintsmak. Det var en av mina arbetskamrater som hade bakat den. Eftersom chokladdesserter går hem i vårt hus bakade jag en igår som vi fick till efterrätt ikväll. Vi åt en god middag på Varvsberget efter sonens duoträning, men desserten sparade vi till hemkomsten. Det gjorde vi rätt i. Tårtan var lika god som den jag åt på jobbet. Jag serverade hallon och grädde till. Mums och dubbelmums!!

En mäktig chokladtårta med mörk choklad och mintsmak!

Receptet finns på ICA:s hemsida, tårtan heter ”Mintchokladtårta med after eight”. Tårtan görs med fördel en eller två dagar innan den ska ätas, den blir bara godare. Den kan också frysas in….halva vår tårta hamnade i frysen. Eftersom den är så mäktig insåg vi att vi aldrig skulle hinna äta upp den under veckan.

Snart är det dags att breda ut glasyren.

 

Följ länken för att se receptet eller läs det jag klistrat in här.

Så här såg den ut innan vi började äta av den.

Ingredienser

200 g mörk choklad

200 g smör eller margarin

3 ägg

2 1/2 dl strösocker

3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)

Chokladglasyr

25 g smör eller margarin

1 dl vispgrädde

20   plattor after eight

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter (för 16 bitar) med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.

3. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna.

4. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.

5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.

6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.

7. Chokladglasyr: Blanda smör, grädde och after eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.

8. Bred glasyren jämnt över kakan.

9. Servera den med skivade apelsiner (eller med hallon och grädde eller någon annan frukt man har hemma).

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar