Snabba måndagspastan med enkel skinksås

  • Inläggskategori:Pasta
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Dags för middag och pasta kändes som ett gott och mättande alternativ. Jag började med att koka upp pastavattnet och med tagliatellen blev klar gjorde jag en enkel sås till. Middag för två personer.

Enkel skinksås

1 liten vitlöksklyfta

2-3 msk smör

2 stora skivor rökt skinka

1 – 1 1/2 dl grädde

1/2 – 1 tsk balsamicocreme

1 näve hackad basilika

nyriven parmesan

 

1. Riv vitlöksklyftan och hacka skinkan i små bitar.

2. Fräs i smöret och häll på grädde och balsamicocreme. Smaka av med svartpeppar och salt. Låt det puttra till dess att pastan är klar så att såsen tjocknar en aning.

3. Låt pastan rinna av, häll över såsen och toppa med hackad basilika och nyriven parmesan.

Mums!

image
Härligt god pasta!

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar