Makaronipudding med annorlunda touch

Makaronipudding det är en rätt jag inte lagar särskilt ofta längre. Ärligt talat vet jag inte riktigt varför. Men nu var det dags igen.

 

Jag kokade pastaskruvar och lade de i en smord ugnsform tillsammans med hackad vårlök och majskorn. Sedan gjorde jag en äggstanning av 3 ägg, 2 dl mjölk, salt, paprikapulver och svartpeppar som jag hällde över. Jag toppade hela anrättning med ett lager panko och smörklickar innan den skjutsades in i ugnen, 225º cirka 35-45 minuter.

 

Jag hade tänkt stoppa i små bitar av korv i puddingen också men eftersom jag inte hade varken korv eller bacon i kylskåpet tog jag en förpackning proscuitto och torkade skinkan i ugnen 225º 5-10 minuter. Detta gjorde jag medan pastan kokade på spisen.

 

Makaronipudding, proscuitto och ruccola till middag. Inte illa alls!

image
Makaronipudding med ny touch!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar