Igår kväll gjorde jag en riktigt god köttfärssås. Lagom kryddig, så mycket godare än tacokryddad färs. I pitabröd med grönsaker och mozarella passade maten utmärkt att äta i soffan framför en film medan elden sprakade i kaminen.
Kryddig köttfärsröra
300-400 g älgfärs
1 vitlöksklyfta
salt
anchochili, curry och etiopisk peppar
balsamicocreme, ca 1-2 tsk
1 dl tomatsås av pizzatyp
1/4 dl vatten
1. Bryn färs och hackad vitlök i smör och rapsolja.
2. Krydda med salt, anchochili, curry och lite etiopisk peppar. (Jag har inga exakta mått, skakade ut kryddorna ur burkarna direkt. Var försiktig med den etiopiska pepparn bara, den är jättestark.)
3. Häll på tomatsåsen och skaka ur burken med lite vatten.
4. Låt såsen koka ihop och smaka av med lite balsamicocreme, det får färsen att lyfta i smak!
Servera med varma pitabröd, isbergssallad, tomat, gurka och mozarella. Några vindruvor till var också gott.