Kryddig färs i pitabröd

Igår kväll gjorde jag en riktigt god köttfärssås. Lagom kryddig, så mycket godare än tacokryddad färs. I pitabröd med grönsaker och mozarella passade maten utmärkt att äta i soffan framför en film medan elden sprakade i kaminen.

 

Kryddig köttfärsröra

300-400 g älgfärs

1 vitlöksklyfta

salt

anchochili, curry och etiopisk peppar

balsamicocreme, ca 1-2 tsk

1 dl tomatsås av pizzatyp

1/4 dl vatten

 

1. Bryn färs och hackad vitlök i smör och rapsolja.

2. Krydda med salt, anchochili, curry och lite etiopisk peppar. (Jag har inga exakta mått, skakade ut kryddorna ur burkarna direkt. Var försiktig med den etiopiska pepparn bara, den är jättestark.)

3. Häll på tomatsåsen och skaka ur burken med lite vatten.

4. Låt såsen koka ihop och smaka av med lite balsamicocreme, det får färsen att lyfta i smak!

 

image
Grönsaker, pitabröd och färs klart att serveras!

 

Servera med varma pitabröd, isbergssallad, tomat, gurka och mozarella. Några vindruvor till var också gott.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar