Stekt kyckling- och baconmacka

Den perfekta maten en fredag kväll, eller vilken kväll som helst. För att inte tala om hur perfekt den är till lunch. Funkar när som helst faktiskt! Finns det bara lite kycklingrester i kylen så tar man sen vad man har.

 

Kyckling- och baconmacka (två personer)

4 bitar bacon

majonnäs

grillad kyckling, anchochili, salt, chiliflakes,

1 näve isbergsallad

4 skivor tomat

4-6 gurkskivor

1/2 mozarella

4 skivor franska

smör att steka brödet i

 

1. Stek bacon knaprigt  i en ugnsform, 225 º. Låt rinna av på hushållspapper.

2. Stek 4 franskskivor gyllenbruna i smör.

3. Hacka kycklingen i munsbitar och stek i rapsolja och krydda med anchochili, chiliflakes och lite salt.

4. Bred ett tunt lager Hellmans majonnäs på de stekta franskskivorna.

5. Lägg franskan på tallriken och bygg på med sallad, tomat, gurka, bacon, mozarella och kyckling, i valfri ordning.

6. Avsluta med ett bröd på toppen.

image
Stekt välfylld macka!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar