Teriyakikyckling-allt i ett.

Doften som spreds i huset när middagen lagades i ugnen gjorde att hungern rev i magen. Rätten, kyckling som legat i en teriykaimarinad, lagades tillsammans med rotfrukter och grönsaker. Lätt och enkelt att förbereda och laga. Dessutom gott att äta!

En tallrik allt i ett.

 

Teriykikyckling – allt i ett

2 kycklingfiléer

1/2 paprika

1/2 zucchini

1 sötpotatis

1 potatis

1 morot

1/2 röd chilifrukt

sesamfrö

Till marinaden behövs följande:

Marinad

1 dl teriyakisås

1-2 msk riven ingefära

1 1/2 msk honung

2 vitlöksklyftor i skivor

1. Blanda marinaden i en plastpåse, dela varje kycklingfilé i två bitar och lägg i dem. Blanda runt så att all kyckling täcks av marinaden. Ställ att marinera minst 3 timmar. Vänd gärna då och då.

Ingredienserna i väntan på tillagning.

2. Skiva potatisarna och lägg i en smord ugnsform. Varva med morötterna, zucchinin och paprikan.

3. Hacka chilifrukten fint och blanda i den. Salta lätt. Lägg kycklingen ovanpå allt, strö sesamfrö över kycklingen och häll 2-3 msk av marinaden över.  Sätt in i ugnen på 225º cirka 30-40 minuter.

4. Klart att servera!

I ugnen.
Färdiglagat.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar