Soppa är värmande och gott när det är kyligt ute. Snabbt att laga till dessutom. En härligt het grönsakssoppa blev resultatet idag.
Tycker man inte om chili är det bara att utesluta den, fast då blir förstås smaken lite annorlunda…..
Het onsdagssoppa (2 portioner)
1 stor morot
1 potatis
1/2 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1/3 – 1/2 röd chili ( börja med den mindre mängden om man är osäker på hettan)
1 salladslök
5 dl buljong (för vegetarisk soppa ta grönsaksbuljong, själv använder jag kycklingbuljong, det ger godare smak tycker jag)
2 dl grädde
1. Skala moroten och potatisen och dela i mindre bitar.
2. Koka till dess att de är nästan mjuka i buljongen.
3. Lägg i paprikabitar, hackad vitlök och hackad chili (utan kärnor och hinnor för att minska styrkan).
4. När alla grönsaker är mjuka, mixas soppan slät med en del av buljongen (cirka 2-3 dl) och grädden.
5. Smaka av med salt och peppar (vår soppa behövde inte mer kryddor).
6. Servera med en klick creme fraiche och smörgås. Jag serverade mjukt tunnbröd med ost som gratinerats i ugnen.