Asiatisk nudelsallad med kycklingfräs

Vi hade rester kvar av apelsinkyckligen vi åt häromdagen. Det blev en gott kycklingfräs till en fräsch nudelsallad.

 

Kycklingfräs

Jag började att rensa av kycklingbenen och hackade kycklingen i mindre bitar. Sedan rev jag 2 cm ingefära, hackade 1 vitlöksklyfta och 1/2 röd chili och stekte det mjukt i rapsolja. Därefter höjde jag värmen och lade i kycklingen, pressade över saften ur 1/2 lime, kryddade med anchochili, svartpeppar och en gnutta salt. Sist blandade jag i en näve hackad koriander. Då var kycklingfräset klart.

Risnudelsallad

Medan risnudlarna kokade rev jag 2 cm ingefära och skivade 7 cm gurka tunt.

Sedan blandade jag ingefäran, 1 msk honung, saften ur 1/2 lime, 1/2 röd chili (finhackad) i en skål. Smaka av med mer honung eller lime om det behövs.

När nudlarna runnit av blandade jag dem med ingefärsdressingen, tunt skivad gurka och en rejäl näve ruccola.

Vi toppade det hela med jordnötter. När vi satt och åt kom sonen på att det hade varit gott med jordnötssås till, så nästa gång gör jag nog en mixad sås med jordnötter, chili, lime och rapsolja och serverar till. För att jag kommer att laga den här rätten igen är helt säkert.

 

image
En skål med nudelsallad och kycklingfräs.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar