Söndagsdessert där chilin blev pricken över i!

En liten dessert som satt fint en sen söndagskväll var heta nektariner med lättvispad kardemummagrädde. Med smak av lime och den heta chilin blev det en fin smakbrytning. Tycker man inte om chili hoppar man helt enkelt över det, smakar smaskens ändå!

image
Dagens godaste nektariner!

Heta nektariner (två personer) :

2 nektariner

1 banan

1-2 msk råsocker

1/2 lime

chiliflakes (valfritt)

 

1. Dela nektarinerna i mindre bitar.

2. Smält smör i en stekpanna och lägg i nektarinerna, råsockret och pressa över limejuice.

3. Låt nektarinerna steka till dess att de börjar mjukna och sockret börjar karamelliseras.

4. Lägg i bananen i mindre bitar så att den blir varm, högst 30 sekunder.

5. Strö över chiliflakes och servera direkt med vispad grädde kryddad med vaniljsocker och mald kardemumma. (Vaniljglass passar också bra).

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar