Jag gjorde en egen tomatsås (med några genvägar) som passade alldeles utmärkt till pasta. Lika bra funkade den dagen efter när vi gjorde pizza….
Egen tomatsås
400 g krossade tomater
1 burk färdig pizzasås (som följer med pizzadeg)
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
1 liten röd chili, finhackad
1 liten gul lök, finhackad
1/2 kruka thaibasilika
1 buljongtärning (höns, hade ingen grönsak)
en nypa socker
1. Jag fräste lök, vitlök och chili mjukt i olivolja.
2. Sedan hällde jag på krossade tomater, pizzasåsen och lade i en buljongtärning samt en nypa socker för att lyfta tomatsmaken (kan naturligtvis uteslutas).
3. Det fick koka ihop en stund innan jag hackade i basilikan.
4. Vid servering rev jag över parmesanost i flagor.
5. Mums!
Hejsan! underbara recept! behöver komma i kontakt med dig men hittar ingen mejl eller nån som har den just nu…kan du mejla mig på pernilla.naslund@allehanda.se
Jag har nämligen en liten idé 😉
/Pernilla