Gazpacho med vattenmelon, fräscht i värmen.

Hittade ett recept som såg gott ut. Istället för den vanliga traditionella gazpachon hittade jag ett med vattenmelon i. Den lagade jag till förrätt häromkvällen. Passade alldeles utmärkt i värmen.

image
Melongazpacho med parmesanchips.

Melongazpacho

1 liten vattenmelon

3 tomater

1 stor röd paprika

1 stor röd chili

3 salladslökar

1/2 kruka thaibasilika

1/2 kruka koriander

1 msk limejuice, färskpressad

1 msk äppelcidervinäger

2 msk olivolja

salt

1. Dela och skär bort skalet från melonen. Pilla bort eventuella kärnor. Skär fruktköttet i bitar.

2. Skär tomaterna i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprika och chili i bitar. Skär salladslöken i mindre bitar.

3. Lägg alla ingredienser (utom basilika och koriander) i en mixer eller matberedare och mixa slätt. Blanda i grovt hackad thaibasilika och koriander. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer limejuice.

4. Kyl soppan ordentligt. Servera gärna i glas och garnera med en bit stjälkselleri. Ät med rödkrutonger och parmesanchips.

image
Mixandet har börjat med tomat, paprika och salladslök.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar