När jag var barn bakade min mamma alltid en rulltårta med grädde och färska jordgubbar i. Den fick man njuta av så länge jordgubbssäsongen varade. Nu var det längesen hon gjorde den och jag har aldrig bakat den, fram till idag vill säga. Faktum är att jag aldrig har bakat rulltårta så det var lite spännande att se hur det skulle gå. Men om jag får säga det själv blev det ett godkänt resultat. Enligt sonen mer än godkänt!
I originalreceptet ska det vara hasselnötter men de bytte jag ut till mandel eftersom vi har allergiker i huset.
Rulltårta med mandel, grädde och jordgubbar
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl mandel
3 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver
3 dl vispgrädde
1 l. jordgubbar
1. Sätt ugnen på 200º. Mal mandeln.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner malen mandel, potatismjöl och bakpulver.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Häll i smeten och grädda 10-15 minuter.
4. Ta ut kakan, strö ett par matskedar strösocker på kakan och låt det smälta ner ett par minuter innan den vänds upp och ner på ett smörpapper. Ta bort bakplåtspappret och låt kakan svalna.
5. Vispa grädden och skiva jordgubbarna. Bred grädden över kakan och fördela jordgubbarna. Rulla ihop kakan och servera den skuren i tjocka skivor.