Limemarinerade jordgubbar med gogrädde.

image
Det smakar sommar.

En god, enkel efterrätt med jordgubbar serverades en av de varma sommarkvällarna när det det var altansittning.

Jordgubbarna skivades och sedan strödde jag lite råsocker över. Därefter pressade jag över saften från en liten lime. Jag hackade lite marockansk mynta och blandade i. Sedan lät jag jordgubbarna stå och marinera några timmar.

Till detta serverade jag mammas gogrädde. När jag var barn brukade mamma göra den till jordgubbarna. Själv hade jag nästan glömt bort hur god den blir.

Mammas gogrädde

Till 1 dl grädde behövs 1 äggula och 1 msk strösocker.

Börja vispa grädden hårt. I en annan skål vispar man äggula och socker till dess att det blir vitt och pösigt.

Sedan blandar man ihop det hela och njuter av grädden till de röda gubbarna.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar