Bjudlunch i lätt panik….

Ibland sviker minnet, något jag råkade ut för i början av förra veckan. Klockan nio på morgonen kom jag plötsligt på att jag skulle ha lunchgäster några timmar senare. En kort stunds panik infann sig innan jag kom på vad jag skulle göra. Som tur var fanns laxbitar i frysen, bulgur i skafferiet och lite annat smått och gott i kylskåpet. Resultatet blev god bulgur och ugnstekt lax med en kall sås. Tyvärr blev det ingen bild….

 

Bulgur med chili och lök

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 röd chili

3 cm ingefära

1/2 lime

rapsolja

1. Jag hackade lök, vitlök, ingefära och chili fint. Sedan fräste jag det i rapsolja till dess att det blev mjukt.

2. Därefter pressade jag i saften från en halv lime och hällde på vatten, lite salt och kokade upp allt.

3. Sedan lade jag i bulgur och lät det koka enligt anvisningarna på paketet.

4. Smaka av med salt och ev. mer lime.

 

Ugnsstekt lime- och honungslax

laxbitar

flytande honung

lime

3- 4 cm ingefära

1. Salta laxbitarna på båda sidorna och lägg dem i en smord ugnsform.

2. Skiva ingefära tunt och lägg på laxen.

3. Ringla över flytande honung och pressa limejuice på laxen.

4. In i ugnen 175º, cirka 15- 20 minuter.

 

Kall sås

2 dl creme fracihe

juice från 1/2 lime

flytande honung 1-3 tsk

2 cm ingefära

3- 4 msk dill

salt

1. Riv ingefäran och blanda den med övriga ingredienser.

2. Smaka av med salt och ev. mer limejuice.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar